*Nettavisen* Nyheter.

FN frykter lav respons på appell for Sahel

Dakar (NTB-Reuters-AFP): FN ber verdens land gi milliarder av kroner til nødhjelp i Sahel-regionen, men frykter liten respons som følge av de store behovene i Syria og svak vekst i verdensøkonomien.

Konflikter i Mali, Nigeria, Sudan og Den sentralafrikanske republikk har ført til matmangel og store flyktningstrømmer i savanneområdene sør for Sahara, melder FNs kontor for samordning av nødhjelp (OCHA).

Mandag sendte FN-organisasjonen ut en appell om 2 milliarder dollar (12,5 milliarder kroner) for å kunne drive nødhjelp i land som både er hardt rammet av ustabilitet og klimaendringer.

I fjor fikk FN inn bare 60 prosent av appellen på 1,72 milliarder dollar for Sahel. Tilgangen på mat er samtidig blitt stadig mer usikker i en region som med jevne mellomrom rammes av tørke, flom, gresshoppesvermer og epidemier.

FN har også ute en appell om 6,5 milliarder dollar (41 milliarder kroner) til Syria. Her er problemet først og fremst manglende tilgang til sivile som er fanget i områder der opprørere og regjeringsstyrker kjemper om makten.

- Spørsmålet er ikke hvorvidt vi har nok medisin, mat og midler til transport og distribusjon. Alt er klart, så skammen faller på oss, sa Italias utenriksminister Emma Bonino mandag idet hun kritiserte verdenssamfunnets manglende evne til å sikre at syrerne får tilgang til humanitær hjelp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag