*Nettavisen* Nyheter.

FN frykter stor flyktningstrøm fra Mali

Genève (NTB-Reuters-AFP): Opp til 700.000 maliere kan bli drevet på flukt fra islamistene i Nord-Mali de kommende månedene, advarer FN. Samtidig hevder regjeringen i Bamako å ha vunnet en viktig seier over opprørerne.

18.01.13 14:55

Den maliske hæren hevdet fredag å ha gjenerobret kontrollen over byen Konna sentralt i landet. Men FN advarte om at de første sammenstøtene mellom franske styrker og opprørerne viser at islamistene er bedre væpnet og utstyrt enn franskmennene hadde ventet.

- Nå begynner det å bli klart at kampene i ukene - eller månedene - framover kan bli blodigere enn ventet. Dette kan gjøre vestlige land enda mer motvillige til å gå inn på Frankrikes side, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Hittil har om lag 147.000 maliere flyktet til naboland som Mauritania, Niger, Burkina Faso og Algerie etter at islamistiske opprørere i fjor tok kontroll over det nordlige Mali. Frankrike har sammen med maliske regjeringsstyrker innledet en militæroperasjon mot islamistene.

Islamistene har innført et brutalt sharia-regime, og mange flyktninger forteller sjokkerende historier om vilkårlige henrettelser og om folk som får hender og føtter hogget av. Islamistene driver også rekruttering av barnesoldater, ifølge mange flyktninger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.