*Nettavisen* Nyheter.

FN-gransker på plass i Damaskus

Genève (NTB-Reuters-AFP): FNs menneskerettsgransker Paulo Pinheiro er for første gang kommet til Damaskus for samtaler med syriske ledere. Samtalene er et innledende skritt på veien mot en bred undersøkelse av forholdene i Syria.

FN ønsker blant annet å skape klarhet omkring massakrer som skal ha skjedd i landet den siste tiden, sier talsmenn for verdensorganisasjonen. Pinheiro leder en gruppe som ble dannet på ordre fra FNs menneskerettighetsråd i september i fjor.

- Han forsøker å rydde vei slik at vi kan komme oss inn i landet. Vi må få tilgang innen september, for da skal vi legge fram vår endelige rapport, sa en talsmann for FN i Genève til nyhetsbyrået Reuters mandag.

Samme dag anbefalte ledelsen for Den islamske konferanseorganisasjonen OIC at Syria midlertidig blir fratatt sitt medlemskap i den 57 land store organisasjonen. Saudi-Arabia støtter anbefalingen, heter det i en kunngjøring fra regjeringen i Riyadh.

En suspensjon er nødvendig etter at det ikke har vist seg mulig å stanse massakrene på syriske sivile, heter det videre. Saken skal drøftes på et OIC-møte i Djibouti, men det er ikke kunngjort når dette møtet skal finne sted. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag