RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Flyet med 298 passasjerer krasjet ved Grabovo in Donetsk-regionen. Eksperter tror ulykken kan bli et vendepunkt i konflikten mellom Russland og Ukraina.
Flyet med 298 passasjerer krasjet ved Grabovo in Donetsk-regionen. Eksperter tror ulykken kan bli et vendepunkt i konflikten mellom Russland og Ukraina. Foto: Maxim Zmeyev

FN jobber med resolusjon om flykatastrofen

FNs sikkerhetsråd jobber med en resolusjon som fordømmer nedskytningen av et malaysisk fly i Ukraina.

Det er australske diplomtater som har laget utkastet til resolusjonen, som kan bli stemt over allerede mandag. Resolusjonen fordømmer det som tyder på å være en nedskytning av det malaysiske flyet i Ukraina, og forlanger at alle parter må samarbeide om etterforskningen.

Russiske separatister, som har kontrollen i området der flyet styrtet, har fått kritikk for å være lite samarbeidsvillige. Separatistene har heller ikke ytret ønske om en internasjonal gransking.

298 mennesker, deriblant 28 australiere, mistet livet i flystyrten torsdag. Søndag morgen opplyste Malaysia Airlines at de tilbyr refusjon av billetter for passasjerer som vil gjøre endringer i sine fremtidige reiseplaner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere