RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DÅRLIGE FORBILDER: Pete Doherty, Amy Winehouse og Kate Moss har alle florert i media på grunn av dopmisbruk.
DÅRLIGE FORBILDER: Pete Doherty, Amy Winehouse og Kate Moss har alle florert i media på grunn av dopmisbruk. (Stella)

FN kokainrefser kjendiser

Sist oppdatert:
Kjendiser har gjort kokain kult blant unge, men burde ta sitt ansvar som forbilder, mener FN.

(SIDE2): Amy Winehouse (24), Kate Moss (34) og Pete Doherty (29) er alle like kjente for hard festing og narkotikabruk, som for musikk og modellsuksess. Det vil FN gjerne ha en slutt på.

Får refs
I rapporten offentliggjort denne måneden refser FN nå indirekte dopkjendisene som har gjort det mer akseptabelt å bruke narkotika blant unge mennesker. Rapporten tar også for seg politiet og mener de tar altfor mildt i berømtheter som bruker stoff, skriver avisen Vårt Land.

Flere enn noen gang før kan nå rutinemessig følge kjendiser gjennom mediene, påpeker International Narcotics Control Board (INCB) i rapporten og jo verre kjendisene oppfører seg, jo større oppmerksomhet får de i media.

Slipper unna?
Amy Winehouse er i Norge siktet for narkotikabesittelse og skulle møtt i retten i slutten av februar, men Gulating lagmannsrett har gitt henne en utsettelse på grunn av ektemannens fengsling i hjemlandet Storbritannia.

Amy er også sett en rekke ganger røyke både crackpipe og hasj, Babyshambles-vokalist Pete Doherty gikk i fjor inn og ut av retten med siktelser på besittelse av crack, heroin og hasj, mens hans ekskjæreste Kate Moss ble avbildet sniffende kokain for et par år siden. Pete og Amy var tidligere nære venner - men den kontakten skal nå være brutt.

FN frykter at rettsvesenets håndtering av kjendiser som bruker ulovlige narkotiske stoffer slipper lettere unna enn mange andre, og at det dermed blir mer eller mindre enklere blant unge mennesker som ikke ennå har tatt et eget standpunkt til stoff å falle for narkofristelsen.

Enig
Artisten Natascha Bedingfield (26) gikk knallhardt ut mot dopkjendisene denne uken.

- I motsetning til enkelte andre artister, liker jeg å ha det gøy for å ha det gøy - ikke for å tiltrekke meg oppmerksomhet, skal hun ha skrevet på sin bloggside.

Les mer her: Drittlei dopkjendiser

Kokainland
I rapporten avdekkes Storbritannia, Spania og Italia som landene i Europa med mest kokainmisbruk.

Vest-Afrika er i ferd med å bli et sentrum for narkotikasmugling, mens Colombia fremdeles er verdens største «eksportør» av kokain.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere