*Nettavisen* Nyheter.

FN krever gransking av utenomrettslige henrettelser i Syria

 

Tyrkiskstøttede militssoldater anklages for utenomrettslige henrettelser av kurdere nordøst i Syria. Disse soldatene fra Syrias frie hær (FSA) er blant dem som deltar i Tyrkias militæroffensiv mot kurdisk milits i området. Foto: (NTB scanpix)

FNs høykommissær for menneskerettigheter krever uavhengig gransking etter meldinger om utenomrettslige henrettelser av kurdiske politikere nordøst i Syria.

15.10.19 13:09

Krigere fra opprørsgruppen Ahrar al-Sharqiya la i helgen ut en video som viste drap på tre kurdiske fanger nord i Syria.

Det har også dukket opp en video som angivelig viser hvordan opprørere stanser bilen til generalsekretæren i det kurdiske partiet Syrias framtid, Hevrin Khalaf, for deretter å drepe henne.

En talsmann for FNs høykommissær for menneskerettigheter, Rupert Colville, krevde tirsdag uavhengig gransking av det som framstår som utenomrettslige henrettelser.

Colville slo samtidig fast at Tyrkia kan bli stilt til ansvar for krigsforbrytelser begått av militssoldater de har «effektiv kontroll over».

Ahrar al-Sharqiya holdt opprinnelig til i Deir al-Zor-provinsen og består i stor grad av tidligere medlemmer av al-Qaidas forlengede arm i Syria, Nusrafronten og Ahrar al-Sham.

Opprørerne har tidvis vært alliert med Tyrkia, men har også kjempet mot andre tyrkiskstøttede militser i området.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag