Gå til sidens hovedinnhold

FN krever løslatelse av egyptiske aktivister

Genève (NTB-AFP): FN krever at Egypt løslater tre demokratiforkjempere som ble pågrepet og dømt til tre års fengsel etter å ha ledet an under de fredelige demonstrasjonene mot daværende president Hosni Mubarak.

- Vi ser på fengslingen av dem med stor bekymring, sier en talskvinne for FNs menneskerettighetskontor, Ravina Shamdasani.

- Vi krever at alle som er pågrepet i forbindelse med fredelige protester, straks og uten betingelser blir løslatt, så sant ikke myndighetene har solide beviser for at de har begått en forbrytelse, sier hun.

Ahmed Maher, Ahmed Douma og Mohamed Adel er de første demokratiforkjemperne som er pågrepet og dømt siden militærkuppet i juli, mens et stort antall islamister med tilknytning til Det muslimske brorskap er fengslet.

- Det å delta i fredelige protestaksjoner og å kritisere regjeringen, bør ikke danne grunnlag for fengsling eller straffeforfølgelse, sier Shamdasani.

En talsmann for FNs generalsekretær bank Ki-moon er også sterkt kritisk til fengslingen av de tre demokratiforkjemperne. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen