*Nettavisen* Nyheter.

FN-mandat til EU-styrke i Den sentralafrikanske republikk

New York (NTB-AFP): FNs sikkerhetsråd har enstemmig vedtatt en resolusjon som gir EU-styrker anledning til å bruke våpenmakt for å beskytte sivilbefolkningen i Den sentralafrikanske republikk.

29.01.14 00:56

EU er i ferd med å sende opptil 600 soldater som skal bistå afrikanske og franske styrker som allerede befinner seg i Den sentralafrikanske republikk.

Målet er å få slutt på kampene mellom kristne og muslimske militsgrupper. Kampene har skapt kaotiske tilstander i landet siden opprørere styrtet regjeringen i et kupp for ti måneder siden. Nærmere én million mennesker er nå på flukt, og det er frykt for at tusenvis av mennesker er drept.

I resolusjonen heter det at EU-styrkene vil kunne bruke «alle nødvendige midler» til å beskytte sivilbefolkningen. Den åpner også for at det iverksettes sanksjoner mot ledere av grupper som anklages for massakrer og brudd på menneskerettighetene. Men ingen spesifikke navn nevnes.

Sikkerhetsrådet mener dessuten at overgangsregjeringen må gjøre mer for å få arrangert nyvalg, helst i annen halvdel av 2014. Tidligere har rivaliserende grupper inngått en avtale om at det skal holdes valg innen februar neste år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag