RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN ønsker samarbeid om giverkonferanse


FNs generalsekretær, Ban Ki-moon
FNs generalsekretær, Ban Ki-moon Foto: Ruben Sprich (Reuters / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
FNs generalsekretær Ban Ki-moon sa fredag til statsminister Erna Solberg at han ønsker et nært samarbeid mellom Norge og FN om en mulig giverkonferanse for syriske flyktninger.

Statsminister Erna Solberg (H) hadde fredag ettermiddag en samtale med Ban Ki-moon om saken, opplyser statssekretær Sigbjørn Aanes (H) ved Statsministerens kontor.

Ban roste det norske lederskapet i saken og sa at han ønsker et nært samarbeid mellom Norge og FN samt andre viktige partnere i arbeidet videre med en slik konferanse, opplyser Aanes.

Planene om en giverkonferanse ble lagt fram av Erna Solberg og finansminister Siv Jensen (Frp) onsdag. Solberg fortalte da at hun hadde skrevet et brev til Ban Ki-moon med tilbud om at Norge kan være vertskap for en giverlandskonferanse.

– Vi må øke innsatsen i Syria og i nabolandene. Siv Jensen og jeg er enige om at Norge skal ta et initiativ overfor FN, sa hun.

Formålet er å skaffe midler til å finansiere det humanitære arbeidet for syriske flyktninger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere