RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-observatørene får tilgang til tre steder i Syria

Sist oppdatert:
New York (NTB-Reuters): Syria sier ja til å slippe inn FN-inspektører til tre forskjellige steder for å undersøke påstander om bruk av kjemiske våpen i borgerkrigen.

- Delegasjonen vil reise til Syria så raskt som mulig for samtidig å undersøke tre av hendelsene det har blitt rapportert om, heter det i en uttalelse fra mediekontoret til FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Et av stedene inspektørene skal undersøke er Khan al-Assal utenfor Aleppo. Der ble 27 mennesker drept tidligere i år, i angrep der det angivelig ble brukt kjemiske våpen. FN har ikke gått ut med hvilke to andre steder som skal undersøkes, men de antas å være i nærheten av Homs og Damaskus, melder BBC.

De syriske myndighetene og opprørerne har anklaget hverandre for å ha tatt i bruk kjemiske våpen i den to år lange syriske borgerkrigen. Blant annet har det blitt fremmet påstander om bruk av saringass. Det blir antatt at det befinner seg store mengder kjemiske våpen i landet, blant annet sennepsgass, saringass og nervegift. Syria er et av sju land som ikke har undertegnet en traktat fra 1997 som forbyr bruken av slike våpen.

President Bashar al-Assads regjering har avvist anklager fra USA, Storbritannia og Frankrike om at regjeringsstyrkene bruker kjemiske våpen i kampen mot opprørerne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere