RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-observatører inn til forlatt og krigsherjet Haffeh

Haffeh (NTB-Reuters): En gruppe FN-observatører fant en mennesketom og sterkt herjet by da de torsdag tok seg inn i Haffeh etter sammenstøtene i forrige uke.

Nedbrente offentlige bygninger, forlatte butikker og et lik i gata var det observatørene observerte, ifølge en fotograf fra nyhetsbyrået Reuters som fulgte gruppa.

Etter flere dager med heftige kamper kom observatørene seg omsider til Haffeh, to dager etter at de ble tvunget til å snu av rasende lokale innbyggere.

FNs spesialutsending Kofi Annan sa mandag at han var redd mennesker satt innesperret i byen, mens USA sa de fryktet at en ny massakre var på gang. Tirsdag trakk de syriske regjeringsstyrkene seg ut.

Røyk steg opp fra ødelagte bygninger og utbrente biler i byen, der det var klare tegn på kraftig bombardement. Observatørene støtte bare på to personer, men ingen av dem ville snakke med dem.

Kontorene til det regjerende Baath-partiet, postkontoret og kontorene til landbruksdepartementet var blant bygningene som sto i ruiner etter brann. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere