RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-observatører tatt til fange av syriske opprørere

Sist oppdatert:
New York (NTB-Reuters): Rundt 20 FN-observatører ved Golanhøydene er tatt til fange av syriske opprørere, opplyser FN.

Nyheten ble først offentliggjort av opprørere i en video på YouTube onsdag. Kort tid etter bekreftet FN opplysningene om at observatører var tatt til fange.

På videoen presenterer en mann seg som medlem av en brigade kalt Yarmouks martyrer. Han sier at kolonnen med FN-observatører ikke vil bli frigitt før styrker som støtter president Bashar al-Assad, har forlatt landsbyen Jamla.

- Uten en tilbaketrekking innen 24 timer, vil vi behandle dem som fanger, sier mannen. Han anklager observatørene for å samarbeide med Assads styrker i et forsøk på å drive opprørerne ut av landsbyen.

Jamla ligger like øst for den grønne linjen som deler Golanhøydene i en syrisk-kontrollert del og delen som er okkupert av Israel.

FN har i flere tiår hatt observatører i det omstridte området mellom Israel og Syria. UNDOF ble opprettet av FNs sikkerhetsråd i 1974 for å overvåke den spente situasjonen mellom de to nabolandene. I tillegg er det utplassert observatører fra UNTSO, en styrke som ble opprettet allerede i 1948. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere