Gå til sidens hovedinnhold

FN: Palestinske barn torturert av Israel

Genève (NTB-Reuters): En FN-komité anklager Israel for å ha mishandlet palestinske barn, blant annet ved å torturere barn i fangenskap og bruke andre barn som menneskelige skjold.

Palestinske barn på Gazastripen og den okkuperte Vestbredden blir jevnlig nektet tilgang på helsetjenester, skikkelige skoler og rent vann, og ofte nektes foreldre å registrere sine barns fødsel, sier FNs komité for beskyttelse av barn.

«Palestinske barn som er pågrepet av militære og politi, blir jevnlig utsatt for nedverdigende behandling, ofte tortur, og avhøres på hebraisk, et språk de ikke forstår, og må undertegne tilståelser på hebraisk for å bli løslatt», heter det i rapporten fra komiteen.

Det israelske utenriksdepartementet sier de i mars svarte på en rapport fra FNs organisasjon for barn, UNICEF, om mishandling av mindreårige palestinere, og stiller seg tvilende til om en ny rapport bringer noe nytt.

- Hvis noen bare ønsker å få fram sitt partiske syn på Israel uten å basere seg på en ny rapport og undersøkelser på bakken, og bare kjører de samme gamle greiene om igjen, har ikke det noen betydning, sier talsmann Yigal Palmor.

FN-komiteen anerkjenner Israels behov for sikkerhet og sier at barn på begge sider av konflikten lider, men at de fleste som blir drept og såret, er palestinere. (©NTB)

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud