RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-rapport: - Tortur er utbredt i Libya

Genève (NTB-AFP): Tortur er utbredt i Libya, ifølge en FN-rapport. FNs høykommissær for menneskerettigheter ber myndighetene om å ta kontroll over forvaringssentrene der mye av torturen skal foregå.

Forvaringssentrene drives av brigadene som oppsto under revolusjonen i 2011. Forfatterne av FN-rapporten har besøkt 30 slike sentre i løpet av to år.

- I noen tilfeller innrømmet medlemmene av de væpnede brigadene åpent mishandling av fanger, og forsøkte til og med å forsvare det, sier Ravina Shamdasani, talskvinne for Høykommissæren.

Ifølge rapporten er bruken av tortur i sentrene utbredt. Det skjer hyppigst etter pågripelse og i løpet av de første dagene med avhør for å oppnå tilståelser og hente annen informasjon.

Landets unge regjering har gjort forsøk på reformere fengselssystemet, men fortsatt sitter rundt 8.000 personer i fengselet i forvaringssentrene. Flesteparten av disse holdes fanget uten å ha fått gjennomført en rettssak. Ifølge rapporten kan 27 dødsfall i sentrene knyttes til tortur. Så langt i år er det snakk om elleve tilfeller. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere