*Nettavisen* Nyheter.

FN-rapport: Færre barn blir drept i Somalia

New York (NTB-Reuters): En ny FN-rapport slår fast at antallet barn som blir drept, lemlestet, misbrukt eller rekruttert som barnesoldater i Somalia, er halvert i løpet av første kvartal i 2013.

Ifølge rapporten tilskrives den gode utviklingen at det har vært færre kamper mellom den militante islamistgruppen al-Shabaab og regjeringsstyrkene.

Like fullt er det verifisert 552 grove voldstilfeller mot barm i Somalia perioden januar til mars i år. På samme tidspunktet i fjor var tilsvarende antall grove angrep på barn hele 1.288 tilfeller, viser rapporten.

Den militante islamistgruppen al-Shabaab sto for nesten to-tredel av krenkelsene som skjedde i fjor, mens regjeringsstyrkene gis ansvaret for resten av tilfellene.

- Nedgangen i antall drap, lemlesting og rekruttering av barn som barnesoldater, kan tilskrives at det har vært færre åpne trefninger mellom al-Shabaab og regjeringsstyrkene. Men antallet bortføringer er fortsatt urovekkende høyt, sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Ifølge rapporten er det bekreftet at 37 barn har blitt drept, 63 lemlestet, 219 rekruttert som barnesoldater, 19 seksuelt misbrukt og 205 bortført, i de fire første månedene av 2013. Det har dessuten vært utført sju angrep på barneskoler og ett på et sykehus hvor barn var involvert. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag