*Nettavisen* Nyheter.

FN-rapport om fiske får stryk

Oslo (NTB): FNs sjokkrapport om at havene er i ferd med å tømmes for fisk, får strykkarakter av Havforskningsinstituttet i Bergen.

FNs miljøprogram (UNEP) la tidligere i måneden fram en foreløpig rapport om tilstanden for verdens fiskerier. Konklusjonen var at havenes tømmes for fisk og at det om 50 år kan være kroken på døra for kommersielt fiske.

Havforskningsinstituttet stiller spørsmål ved troverdigheten til rapporten og kritiserer UNEPs omgang med fakta, skriver Aftenposten.

Havforskningsinstituttets leder Tore Nepstad mener blant annet at UNEP har lagt feil tall for hyse, lodde og torsk til grunn for sin sjokkrapport.

Dette gir han uttrykk for i et krast brev til UNEP, der han også stiller flere andre spørsmål ved FN-organets rapport.

UNEP påberoper seg blant annet støtte fra doktor Hein Rune Skjoldal, til tross for at Skjoldal på forhånd påpekte en rekke feil og mangler og rådet UNEP til ikke å publisere rapporten.

UNEPs informasjonssjef Nick Nuttall lover overfor Aftenposten at feil og mangler i den foreløpige rapporten vil bli rettet opp.

Nuttall erkjenner at statistikken over hyse, lodde og torsk i Norskehavet og Nordsjøen er foreldet, og at stammen vokste i 2009. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.