FN reduserer patruljering på Golan

Beirut (NTB-Reuters-AFP): FN-observatørene som overvåker våpenhvilen mellom Israel og Syria på Golanhøydene, har redusert patruljeringen etter at opprørere bortførte 21 filippinske soldater.

Observatørene er ubevæpnet, og bortføringen av de 21 i forrige uke ble tatt som tegn på at FN-styrken UNDOF er svært sårbar. Derfor har ledelsen for FNs fredsbevarende operasjoner bestemt seg for å begrense patruljevirksomheten, sa en vestlig diplomat torsdag.

En talsmann for FNs kontor i den syriske hovedstaden Damaskus ville ikke kommentere denne uttalelsen. To israelske tjenestemenn bekreftet imidlertid at UNDOF har kuttet ned på patruljeringen på Golan.

Filippinerne ble løslatt etter få dager, og en talsmann for det filippinske utenriksdepartementet sier at landets UNDOF-kontingent blir værende i området.

- Filippinene føler seg fortsatt forpliktet til å fremme fred og sikkerhet, som er en av FNs hovedoppgaver, framholdt han.

For tre måneder siden kunngjorde Japan at landet trekker soldater tilbake fra UNDOF. Flere land skal være bekymret over at både regjeringsstyrkene og opprørene i Syria den siste tiden har gått inn i våpenhvilesonen på Golan. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.