RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN sier fredskonferanse for Syria blir 22. januar

Sist oppdatert:
New York (NTB-AFP-Reuters): FN opplyser at den lenge planlagte fredskonferansen for Syria vil begynne 22. januar. Det er ikke klart om Iran blir invitert til å delta i samtalene.

Representanter for den syriske opposisjonen og Syrias regjering skal da møtes for første gang i den snart tre år lange borgerkrigen. Møtet skal holdes i Genève.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sa da han kunngjorde nyheten at konferansen vil være «et oppdrag med håp».

Over 100.000 mennesker er drept siden krigen brøt ut. At fredssamtalene skal starte i januar, ble klart samtidig som Syria-forhandler Lakhdar Brahimi møtte høytstående tjenestemenn fra Russland og USA mandag.

Brahimi har jobbet med å føre partene sammen siden mai, og han håpet lenge at fredskonferansen kunne finne sted i desember. Et av de viktigste stridsspørsmålene har vært om Iran, som støtter president Bashar al-Assads regime, skulle inviteres til konferansen. USA har vært mot, mens Russland har vært for.

Det er foreløpig ikke klart om iranerne vil bli invitert, men senere mandag skal Brahimi holde en pressekonferanse der han offentliggjør hvem som er bedt om å delta i samtalene i Genève. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere