RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-sjef: FN-base i Sør-Sudan beskutt søndag kveld

Sist oppdatert:
Juba (NTB): En FN-base i Sør-Sudans hovedstad Juba ble søndag kveld beskutt. Ingen FN-ansatte, deriblant norske Hilde Frafjord Johnson, kom til skade i angrepet, men seks sivile sudanere ble skadet.

Frafjord Johnson er FNs spesialutsending til Sør-Sudan, og forteller til Stavanger Aftenblad at FN-basen ble beskutt.

- Foreløpig vet vi ikke hvem som sto bak skyteepisoden. I denne basen, som altså ikke er en vanlig flyktningleir, men arbeidsplassen vår, bor det nå over 17.000 internt fordrevne personer. Utenom er det cirka 1.000 FN-personell her, inkludert militære. Her er det helt tettpakket, sier Frafjord Johnson.

I løpet av helgen var det flere trefninger mellom regjeringsstyrker og opprørere i Sør-Sudan, men ikke i Juba. Frafjord Johnson sier skytingen ved FN-basen ikke betyr at kamphandlingene har nådd byen, men at sikkerheten er økt dramatisk.

Fredssamtaler mellom partene skulle etter planen ha startet i Addis Abeba i Etiopia fredag, men søndag kveld hadde partene fortsatt ikke møttes.

- Vi tror dette skjer seinest mandag morgen. En grunn til at de formelle forhandlingene er blitt utsatt, er nok at begge sider ønsker å stå sterkest mulig militært når forhandlingene starter, sier Frafjord Johnson til avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere