RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-sjefen bekymret for valg i Senegal

Lusaka (NTB-AFP): FNs generalsekretær sier han er bekymret for valget i Senegal søndag og oppfordrer landet til å sørge for en fredelig stemmeavlegging.

- Jeg håper inderlig at disse valgene vil bli holdt på en fredelig og åpen måte slik at folkets vilje blir respektert, sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon på et besøk i Zambia lørdag.

- Vi følger nøye med på utviklingen i Senegal og er bekymret for det som skjer der, sa han.

Flere frykter Senegal går urolige tider i møte dersom president Abdoulaye Wade (85) blir gjenvalgt søndag. Da Senegals grunnlovsdomstol godkjente den sittende presidenten som kandidat, sluttet opposisjonen rekkene. Men de klarte ikke å samle seg om en felles motkandidat i tide og kan lite gjøre for å stanse Wade nå.

- Hvis han blir gjenvalgt, blir Senegal en veldig ustabil stat. Streikene blant akademikere og andre kommer til å fortsette, og de politiske motstanderne vil legge planer for å bli kvitt ham. Det blir veldig ustabilt. I tillegg har han konflikten i Casamance i Sør-Senegal å slite med, sier Mohamed Manga, som har tatt doktorgrad på separatistbevegelsen MFDC - Bevegelsen av demokratiske krefter i Casamance - og den tidligere borgerkrigen i sør.

Protestene mot Wade fortsetter med full styrke. I Dakar er minst seks mennesker drept i sammenstøtene mellom politi og demonstranter, og fortvilelsen er stor over at Wade behandler landet som sitt kongedømme. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere