RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-sjefen i Haiti funnet død under ruinene

Port-au-Prince (NTB-Reuter-AFP): FN bekrefter at sjefen for FN-delegasjonen i Haiti, tunisieren Hedi Annabi, mistet livet i jordskjelvet tirsdag.

Både han, Annabis nestkommanderende, brasilianeren Luiz Carlos da Costa, og sjefen for FNs politistyrke i Haiti, canadiske Doug Coates, er funnet i ruinene av FNs hovedkvarter i Port-au-Prince.

Generalsekretær Ban Ki-moon, som søndag besøker det jordskjelvherjede landet, uttrykker sin sorg.

Jordskjelvet er det verste tapet av menneskelivet FN har opplevd i sin historie. Hittil er det bekreftet at 37 medlemmer av FN-delegasjonen i Haiti har mistet livet, og fortsatt er rundt 300 savnet.

Annabi er den første sjefen i en FN-delegasjon som mister livet siden Sergio Vieira de Mello mistet livet i en bombeangrep mot FN-hovedkvarteret i Bagdad i 2003.

Annabi var tunisisk diplomat før han begynte i FN i 1981. I ti år arbeidet han med en politisk løsning for Kambodsja før han ble visegeneralsekretær med ansvar for de fredsbevarende styrkene. Han hadde jobben i Haiti fra 2007. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere