RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-sjefen reagerer sterkt på angrep mot helligdom i Mali

New York (NTB): FNs generalsekretær Ban Ki-moon mener raseringen av muslimske helligdommer i Timbuktu i Mali er totalt uakseptabel og ber partene ta ansvar for å bevare kulturarven.

En gruppe som kaller seg al-Qaida i islamsk Maghreb, AQIM, har okkupert Nord-Mali og har i to dager rasert sju eldgamle mausoleer i Timbuktu, som har en historie som handelsby og kultursenter helt tilbake til det femte århundre.

- Slike angrep mot kulturell verdensarv er totalt uberettiget, sier Ban Ki-moon gjennom sin talsmann Martin Nesirky søndag.

Generalsekretæren gjentok samtidig sin støtte til den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS, Den afrikanske union (AU) og landene i regionen og deres arbeid med å «hjelpe regjeringen og folket i Mali med å løse den nåværende krisen gjennom dialog».

Angrepene mot helligdommene har også møtt sterke reaksjoner fra andre hold. Den internasjonale straffedomstolen ICC mener det er snakk om en krigsforbrytelse.

- Min beskjed til de involverte i disse kriminelle handlingene er klar: Stans ødeleggelsen av de religiøse bygningene nå! Dette er en krigsforbrytelse som mitt kontor har autoritet til å etterforske til det fulle, sier aktor Fatou Bensouda i ICC søndag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere