RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-sjefen rystet over «barbarisk» angrep i Palmyra

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier han er rystet over meldingene om at IS har sprengt et tempel i den syriske oldtidsbyen Palmyra, som ligger på UNESCOS verdensarvliste.

Syrias sjef for fortidsminner opplyste søndag at opprørere i ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) hadde sprengt eksplosiver i Baal Shamin-tempelet og ødelagt bygningen.

Ban uttrykte også sinne over drapet på Khaled al-Assad, den tidligere sjefen for oldtidsmyndighetene i Palmyra, som ble halshogd tirsdag sist uke. Liket ble deretter skjendet.

– Disse barbariske terrorhandlingene føyer seg inn i en lang liste over forbrytelser som er begått i løpet av de siste fire årene i Syria mot dets befolkning og arv, sier FN-sjefen i en uttalelse.

Palmyra står på FN-organisasjonen UNESCOs verdensarvliste, og Ban sier at å ødelegge verdens kulturelle områder er en krigsforbrytelse.

FNs-sjefen oppfordrer verdens regjeringer til å «forenes og handle raskt for å sette en stopper for denne terrorvirksomheten».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere