RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-team i Syria uttrykker usikkerhet om oppdraget

Sist oppdatert:
Damaskus (NTB-AFP-Reuters): Lederen for FN-observatørene i Syria innrømmer at oppdraget med å overvåke våpenhvilen vil bli vanskelig. Volden fortsatte tirsdag, noe Russland mener skyldes provokasjoner fra opprørerne.

- Vi må ta et lite skritt av gangen. Det er ikke lett, og det vil kreve samordning med alle parter, først med den syriske regjeringen og deretter med de andre partene, sa den marokkanske obersten Ahmed Himmiche tirsdag.

Han leder de seks observatørene som ankom Damaskus sent søndag kveld, og som skal rede grunnen for at flere FN-observatører kan komme til Syria. Blant dem er trolig seks norske offiserer.

I utgangspunktet har FNs sikkerhetsråd gitt mandat for 30 observatører, men Syria-utsending Kofi Annan ønsker at antallet etter hvert skal økes til 250.

I den nordlige provinsen Idlib skal regjeringsstyrker har skutt granater og skutt med maskingevær i to landsbyer. Tre personer ble drept, ifølge eksilorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights, som mottar opplysningene fra aktivister inne i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere