RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-topp ber omverdenen bryte blokaden av Gaza

Gaza by (NTB): Verdenssamfunnet må bryte blokaden av Gazastripen og sende forsyninger via sjøveien, mener FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

- Tiden er for lengst ute: Det internasjonale samfunn må nå se på hva det selv kan gjøre, istedenfor å komme med uttalelser om hva som bør gjøres, sier UNRWAs leder John Ging til Aftenposten.

- Der det finnes politisk vilje, finnes det en vei og i dette tilfellet også en fysisk vei, mener Ging, som mener EU kanskje er nærmere til å gjøre dette enn FN.

- Situasjonen er at israelerne nekter å opptre rimelig og egypterne nekter å opptre fleksibelt. Så hvorfor sier vi ikke bare at siden dere nekter å samarbeide, må vi mobilisere via sjøen, slik vi gjorde for Haiti nylig, sier Ging.

Selv om israelske marinefartøy de siste årene gjentatte ganger har stanset skip på vei til Gazastripen, tror ikke UNRWA-sjefen at dette vil skje igjen.

- Jeg er helt overbevist om at israelerne ikke ville skyte mot fartøy fra Europa med forsyninger som ikke kommer inn i tilstrekkelig mengde via de øvrige lovlige kanalene, sier UNRWA-lederen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere