RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN tror ebolaepidemien opphører i 2015

FN tror ebolaepedemien opphører i 2015. Dette bildet er av en helsearbeider ved det britisk-driftede Redd Barna-senteret utenfor Freetown i Sierra Leone.
FN tror ebolaepedemien opphører i 2015. Dette bildet er av en helsearbeider ved det britisk-driftede Redd Barna-senteret utenfor Freetown i Sierra Leone. Foto: Baz Ratner

Ebolautbruddet vil få sin avslutning i løpet av 2015, mener avtroppende leder for FNs ebolateam Anthony Banbury.

Banbury, som fram til nå har ledet FN-organisasjonen UNMEERs arbeid for å bekjempe ebola, sier at antallet ebolatilfeller vil komme ned i null i løpet av året, melder BBC.

– Det vil bli ekstremt vanskelig, men vi skal få det til. Jeg mener vi vil se avslutningen på ebola i 2015, sier Banbury. Han understreker imidlertid at vi ikke er nær slutten ennå.

Den tidligere UNMEER-lederen hedrer også den internasjonale innsatsen mot virussykdommen, som han karakteriserer som «ekstremt vellykket».

Det dødelige viruset har tatt livet av nærmere 8.000 mennesker i Vest-Afrika siden desember 2013. Særlig hardt rammet er Liberia, Sierra Leone og Guinea.

Over 20.200 mennesker er smittet av viruset, ifølge WHO. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere