RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN urolig etter kamper i Kachin i Myanmar

Sist oppdatert:
FN er bekymret for sivilbefolkningens situasjon i delstaten Kachin etter at kampene mellom Myanmars regjeringshær og Kachin-opprørere har blusset opp nord i landet.

Det er meldt om granatangrep i nærheten av sivile områder der tusenvis av internt fordrevne oppholder seg. Ifølge opprørerne er det også fare for at kampene vil spre seg. FN ber om at sivile må sikres beskyttelse.

– Vi er bekymret for rapportene om nye kamper i delstaten Kachin, spesielt når det gjelder granatangrep i nærheten av landsbyer og leire for internt fordrevne mennesker, sier Pierre Peron, talsmann for FNs kontor for humanitære saker (OCHA).

I forrige uke gikk regjeringssoldater til angrep på en treningsleir for geriljagruppa Kachins frigjøringshær (KIA), til tross for at regjeringen og KIA deltar i fredssamtaler som forhåpentligvis skal bidra til en våpenhvile.

Ifølge KIA ble 22 soldater fra ulike etniske grupper drept i angrepet. Militæret hevder imidlertid at det kun ble avfyrt varselskudd som svar på angrep i regi av KIA.

Kong Harald og dronning Sonja reiser i neste uke på statsbesøk til Myanmar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere