RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-utsending: - Viktig å unngå etnisk konflikt i Sør-Sudan

Juba (NTB): FNs spesialutsending til Sør-Sudan, Hilde Frafjord Johnson, sier alt må gjøres for å unngå at konflikten i landet får etniske dimensjoner.

- Det er avgjørende at presidenten er klar og tydelig på at alt må gjøres for å unngå dette, og det gjorde han også klart på en pressekonferanse onsdag, sier Johnson til NRK. Hun understreker at både president Salva Kiir og tidligere visepresident Riek Machar har «multietnisk støtte på hver sin kant».

Flere hundre mennesker er de siste dagen drept i kamper mellom soldater som støtter Kiir og andre som støtter Machar, som ble avsatt tidligere i år. De to tilhører hver sin etniske gruppe, og Johnson sier til NRK at hun frykter noen vil utnytte urolighetene i etnisk sammenheng.

Presidenten beskylder Machar for kuppforsøk søndag, en anklage Machar avviser.

- Presidenten er ganske klar på at situasjonen er under kontroll, ikke minst i hovedstaden Juba. han sier samtidig at det er noen uroligheter i delstatshovedstaden Bor i Jonglei, der det nå pågår kamper, forklarer Johnson. Hun sier det også har vært mindre alvorlige hendelser tre eller fire andre steder i landet.

Spesialutsendingen sier den viktigste oppgaven hennes på vegne av FN er å bidra til stabilitet i landet, sørge for at rettssikkerhet og menneskeretter ivaretas og beskytte sivile. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere