RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-utsending i krangel med syrisk opposisjon

Beirut (NTB-AFP-Reuters): Opposisjonen som er organisert i Det syriske nasjonalrådet (SNC) kritiserer den nye FN-utsendingen Lakhdar Brahimi for ikke å ville si om Syrias president Bashar al-Assad bør gå av.

SNC krever at Brahimi ber det syriske folk om unnskyldning for å ha sagt at det er for tidlig å uttale seg om Assads framtid.

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters sa Brahimi, som ble utnevnt fredag, at han ennå ikke har satt seg grundig nok inn i situasjonen til å kunne si om Assad bør gå av, slik hans forgjenger Kofi Annan gjorde.

I et nytt intervju senere med Al Jazeera avviste han at han hadde sagt at det var for tidlig for Assad å gå av. Det eneste han hadde sagt, var at det var for tidlig for ham å si noe om saken.

I et intervju med TV-kanalen France 24 søndag sa han at det ikke lenger er et spørsmål om å hindre borgerkrig i Syria, fordi det allerede er borgerkrig, og det som gjelder nå, er å stanse borgerkrigen.

Han understreket at vidtrekkende endringer er uunngåelig i Syria, men heller ikke til France 24 ville han si om Assad burde gå av. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere