FN varsler tøffere levekår på Gazastripen

Gaza by (NTB-AFP): Leveforholdene på Gazastripen vil bare bli verre de neste årene, ettersom befolkningen i det palestinske området øker, ifølge FN.

Folketallet på Gazastripen vil øke fra 1,6 millioner i dag til 2,1 millioner i 2020, viser en rapport som er utarbeidet av flere FN-organisasjoner i samarbeid. Det betyr at det vil bo 5.800 personer per kvadratkilometer.

Infrastrukturen på Gazastripen klarer ikke å holde tritt med befolkningsveksten. Området er fortsatt underlagt en israelsk blokade, som har vart siden 2006 og som også støttes av Egypt. Dette legger hindringer på inn- og utreise og varetransport.

Det er nå vanskeligere enn noensinne å få tak i drivstoff, og det er stadige strømbrudd.

Behovet for drikkevann vil øke med 60 prosent i løpet av de neste åtte årene, ifølge FN-rapporten. Det trengs dessuten ytterligere 440 skoler, 800 sykehussenger og over 1.000 leger innen 2020.

Israels blokade ble innført etter at medlemmer av en militant gruppe bortførte en soldat i 2006. Året etter ble tiltaket strammet ytterligere da Hamas-bevegelsen kom til makten. Blokaden har blitt lettet noe, men det er fortsatt svært vanskelig å ta seg inn og ut av Gazastripen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.