RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN venter 1,4 millioner båtflyktninger til Europa

Sist oppdatert:
FNs høykommissær for flyktninger UNHCR anslår at totalt 1,4 millioner flyktninger vil ankomme sjøveien til Europa i år og neste år.

Det er en kraftig oppjustering fra UNHCRs forrige anslag som lå på 850.000.

– UNHCR planlegger for at opp til 700.000 mennesker kommer til å søke trygghet og internasjonal beskyttelse i Europa i 2015, heter det i en revidert appell som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

– Det er mulig at antallet ankomster kan bli enda høyere i 2016, planleggingen er imidlertid foreløpig basert på lignende tall som i 2015, heter det videre.

Antall flyktninger og migranter som er kommet til Hellas over Egeerhavet fra Tyrkia, har eksplodert i løpet av sommeren. Hjelpeorganisasjoner har liten tro på at tallet vil minke betydelig utover høsten.

I september ankom det i snitt 5.000 mennesker per dag. Sju av ti kommer fra Syria, og de fleste fortsetter reisen gjennom Makedonia, Serbia, Kroatia og Ungarn i et forsøk på å ta seg til Tyskland og andre nordeuropeiske land.

Greske myndigheter ber nå om at det opprettes en flyktingskorridor til EU, slik at markedet for menneskesmuglere forsvinner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere