FN vurderer å stenge leiren i Mazar-e Sharif

Foto: Forsvaret/Scanpix

Organisasjonen har fått krass kritikk etter angrepet der Siri Skare ble drept.

14.05.11 09:46

FN vurderer nå å flytte hele leiren, melder VG Nett. I begynnelsen av april ble Siri Skare og flere av hennes kollegaer drept da en folkemengde stormet FNs kontor i Mazar-i Sharif nord i Afghanistan.

Les også: Oberstløytnant Siri Skare (52) drept i Afghanistan.

Vurderer to løsninger
VG har besøkt leiren og rapporterer at nesten ingen FN-arbeidere er tilbake i arbeid. Flere av dem skal ha forlatt Afghanistan.

- Vi vurderer nå to forskjellige løsninger. Den ene muligheten er å bygge opp igjen og reparere de nåværende lokalene. Det andre alternativet er å skulle finne et helt nytt sted hvor vi kan fortsette arbeidet. Det jobbes nå med finne ut av hva som er det beste for fremtiden, sier Dan McNorton, talsmann for United Nations Assistance Mission in Afghanistan (UNAMA) til VG Nett.

Større avstand til vei
En av mulighetene FN så på allerede før det dødelige angrepet var å flytte leiren nærmere den svenske PRT-leiren «Northern Lights» for å få større avstand fra veier og inn til eget hovedkvarter. Ingenting er foreløpig bestemt og FNs ansatte jobber fremdeles i midlertidige lokaler.

For første gang ble en kvinnelig norsk offiser drept i tjeneste i Afghanistan. Skare startet som militærrådgiver ved FNs assistanseoppdrag i Afghanistan (UNAMA) i august 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.