Det står i sterk kontrast til lokalvalget i 2019, der det nystartede partiet gjorde brakvalg på bompengemisnøye og fikk 9,3 prosent av stemmene i Stavanger og 16,7 prosent i Bergen.

Neste mål for partiet var å bli representert på Stortinget, men det var de altså langt unna. Partileder Frode Myrhol mener navnet står i veien.

– Vi var selvsagt klare over at vi ikke hadde sjanse å få inn et mandat på Stortinget. Mange har nok også tenkt at det vil være en bortkastet stemme til oss i et stortingsvalg. Men vi hadde et annet mål: å få minst 5.000 stemmer på landsbasis. Da kunne vi skifte navn. Ærlig talt trodde vi at vi skulle klare 7–8.000 stemmer, men fikk bare 3.371. Det var jo en skuffelse, sier han til Aftenbladet.

Se den fulle oversikten her: Disse kom inn på Stortinget

Han vil ikke røpe hva det nye navnet blir, men sier de har et par alternativer de skal diskutere på sentralstyremøte om ikke lenge. Alle alternativene har bare ett ord.

– Det nåværende navnet har fire ord og er altfor langt. Dessuten gir det nåværende navnet inntrykk av at vi er et ensaksparti. Det er vi ikke nå, og skal heller ikke være det i fremtiden, sier Myrhol.

(©NTB)