RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FNO-direktør: Banknæringen er bedre forberedt

Oslo (NTB): Den norske banknæringen er vesentlig bedre forberedt på en mulig ny finanskrise nå enn før krisen i 2008, mener direktør Arne Hyttnes i Finansnæringens Fellesorganisasjon.

Selv om mange frykter at Europa står på randen av en ny bankkrise, lar ikke Hyttnes seg bekymre, skriver Dagens Næringsliv.

Han mener den norske banknæringen har tatt lærdom. Penger som tidligere var plassert i selskapsobligasjoner og risikofylt statsgjeld, er flyttet til innskudd plassert i sentralbanker og investeringer i lett omsettelige statspapirer, sier han.

- Bankene har i tillegg økt løpetiden på sin finansiering slik at de ikke får store kortsiktige refinansieringsbehov, og kan klare seg lengre dersom finansmarkedene igjen stopper opp, sier den avtroppende FNO-direktøren.

Han legger til at den norske banknæringen ikke akkurat var dårlig forberedt på den forrige finanskrisen heller.

- Det falt ingen lik ut av skapet, og bankene måtte ta få tap i sine utlånsporteføljer. Det hadde blitt gjort et godt bankhåndverk, og sammen med god regulering og en del flaks knyttet til norsk næringsstruktur bidro dette til få problemer for næringen, sier Hyttnes som går av som FNO-direktør i slutten av august. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere