FNs hjelpeinnsats i gang igjen på Gazastripen

Gaza by (NTB-AP): Allerede dagen etter at FN-hovedkvarteret ble bombet og gikk opp i flammer, har FN skaffet en ny lagerplass og fortsatt hjelpeinnsatsen for sivilbefolkningen på Gazastripen.

Store stabler med sekker med mat ulmet fredag fortsatt etter det israelske bombeangrepet som ødela et lagerbygg for matvarer, verksteder og garasjer. Flere tonn matvarer, store mengder medisiner og 18 biler brant opp.

- Det er en enorm tragedie for dem som venter på at denne hjelpen kommer fram til tilfluktsstedene, distribusjonssentrene og helsesentrene, sa operasjonslederen i UNRWA, John Ging.

Likevel var arbeidet i gang, og ingen som skulle ha fått mat fredag, ble stående tomhendt. FN omdirigerte forsyninger fra den sørlige delen av Gazastripen, og alle distribusjonssentralene fungerte.

750.000 palestinere er normalt avhengig av hjelpen fra UNRWA, men etter at den israelske militæroffensiven begynte, har UNRWA fått ansvar for enda 45.000 mennesker som har søkt tilflukt i 47 skoler og andre tilfluktssteder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.