RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FNs hjelpeinnsats i gang igjen på Gazastripen

Gaza by (NTB-AP): Allerede dagen etter at FN-hovedkvarteret ble bombet og gikk opp i flammer, har FN skaffet en ny lagerplass og fortsatt hjelpeinnsatsen for sivilbefolkningen på Gazastripen.

Store stabler med sekker med mat ulmet fredag fortsatt etter det israelske bombeangrepet som ødela et lagerbygg for matvarer, verksteder og garasjer. Flere tonn matvarer, store mengder medisiner og 18 biler brant opp.

- Det er en enorm tragedie for dem som venter på at denne hjelpen kommer fram til tilfluktsstedene, distribusjonssentrene og helsesentrene, sa operasjonslederen i UNRWA, John Ging.

Likevel var arbeidet i gang, og ingen som skulle ha fått mat fredag, ble stående tomhendt. FN omdirigerte forsyninger fra den sørlige delen av Gazastripen, og alle distribusjonssentralene fungerte.

750.000 palestinere er normalt avhengig av hjelpen fra UNRWA, men etter at den israelske militæroffensiven begynte, har UNRWA fått ansvar for enda 45.000 mennesker som har søkt tilflukt i 47 skoler og andre tilfluktssteder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere