RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FNs klimapanel skylder på menneskelig aktivitet

Washington (NTB-AFP): Menneskelig virksomhet er nesten helt sikkert en årsak til klimaendringer, heter det i FNs klimapanels neste rapport, som er lekket til mediene.

Utkastet til oppsummering av rapporten til IPCC avviser påstander den siste tiden om at tempoet i klimaendringer er gått ned, slik klimaskeptikerne hevder.

«Det er svært sannsynlig at menneskelig påvirkning på klimaet er årsaken til over halvparten av økningen i gjennomsnittlig temperatur som er observert mellom 1951 og 2010,» heter det i et avsnitt av den lekkede rapporten.

«Det er stor sannsynlighet for at dette har varmet opp havene, smeltet snø og is, hevet havnivået og ført til endringer i klimaet i siste halvpart av forrige århundre,» heter det videre i rapporten, som New York Times refererer.

I verste fall kan havnivået stige med nesten én meter innen 2100, heter det i rapporten. En talsmann for klimapanelet, Jonathan Lynn, understreker at det som er lekket, er et utkast som fortsatt kan gjennomgå endringer før rapporten er endelig.

FNs klimapanel består av flere hundre forskere fra hele verden. Klimapanelet ble tildelt Nobels fredspris sammen med tidligere visepresident Al Gore i 2007. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere