RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FNs mål om drikkevann er nådd

Oslo (NTB): Stadig flere av verdens fattige får tilgang til rent vann. FNs mål om drikkevann til minst 88 prosent av verdens befolkning innen 2015 er nå oppnådd, viser ny rapport.

Dermed er det første av FNs tusenårsmål nådd. Rapporten «Progress on Drinking Water and Sanitation» viser at 89 prosent av verdens befolkning, drøye 6 milliarder mennesker, nå har tilgang til rent drikkevann. Innen 2015 regner man med at tallet er 92 prosent, ifølge UNICEF.

Økt tilgang på rent vann er spesielt viktig for barn. Hver dag dør om lag 3.000 barn av diaré, og rundt 10 prosent av alle sykdommer er forårsaket av dårlig drikkevann, opplyser UNICEF.

Den nye UNICEF-rapporten tegner et mer dystert bilde av utviklingen av sanitærforhold. Dette tusenårsmålet kommer ikke til å bli nådd innen 2015 med dagens utvikling.

2,5 milliarder mennesker har ikke tilgang på toaletter eller andre sanitærfasiliteter, og 1,1 milliarder mennesker har bare åpen kloakk.

Alle verdens land forpliktet seg i 2000 til å oppnå et sett med utviklingsmål som kalles tusenårsmålene, innen 2015. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere