*Nettavisen* Nyheter.

FNs sikkerhetsråd enig om Syriaresolusjon

New York (NTB-Reuters): FNs sikkerhetsråd har enstemmig vedtatt en resolusjon som krever at Syria gir fri adgang til å få nødhjelp inn i det borgerkrigsherjede landet. Utenriksminister Børge Brende (H) sier at resolusjonen nå må omsettes til konkret handling.

22.02.14 22:00

- Jeg forventer at sikkerhetsrådets faste medlemmer bruker all sin innflytelse på partene i konflikten for å påse at det skjer, sier utenriksminister Børge Brende (H) i en pressemelding lørdag.

- Det internasjonale samfunnet og FNs sikkerhetsråd har nå gitt et sterkt og positivt bidrag i Syria-konflikten. En resolusjon med klare krav til bedring av den humanitære situasjonen er svært viktig. I tillegg er det avgjørende med fremgang på det politiske sporet, uttaler Brende.

I den bindende resolusjonen truer FNs sikkerhetsråd kun med å ta «ytterligere steg» dersom den syriske regjeringen ikke gir fri adgang for humanitær hjelp.

Flere diplomater har som følge av dette spekulert i om resolusjonen er effektiv nok uten bruk av automatiske sanksjoner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag