RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FNs sikkerhetsråd skal diskutere fransk Syria-resolusjon


Frankrikes FN-ambassadør François Delattre sier FNs sikkerhetsråd skal møtes til forhandlinger om en resolusjon framsatt av Frankrike, Storbritannia og USA. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix
Frankrikes FN-ambassadør François Delattre sier FNs sikkerhetsråd skal møtes til forhandlinger om en resolusjon framsatt av Frankrike, Storbritannia og USA. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
FNs sikkerhetsråd skal diskutere en ny resolusjon om Syria, som Frankrike, Storbritannia og USA står bak. Den tar blant annet for seg bruk av kjemiske våpen.

Et innledende møte i Sikkerhetsrådet vil finne sted klokken 20.30 norsk tid mandag, ifølge Frankrikes FN-ambassadør François Delattre.

I resolusjonen bes det om granskning av bruk av kjemiske våpen, beskyttelse av sivile og å få til en politisk avtale om konflikten i Syria.

Delattre sier det ikke er satt noen tidsramme for en eventuell avstemming over resolusjonen.

– Det vi vil er å innlede produktive og seriøse forhandlinger, sa Delattre under en pressekonferanse mandag.

Resolusjonen, som er igangsatt av Frankrike og støttes av Storbritannia og USA, er den første som tar for seg både kjemiske våpen, beskyttelse av sivile og en politisk avtale i Syria siden konflikten startet i 2011.

Frankrikes statsminister Édouard Philippe sier de vil oppfordre til samtaler om en politisk løsning på konflikten i Syria ved å samle internasjonale støttespillere og motstandere av Syrias president Bashar al-Assads regime.

Storbritannia, Frankrike, Jordan, Saudi-Arabia og USA, som støtter opposisjonen i Syria, bør starte forhandlinger med Tyrkia og de regimevennlige allierte, Iran og Russland, sa Philippe til den franske nasjonalforsamlingen mandag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere