Gå til sidens hovedinnhold

Fødte barn i busslomme på julaften

- Hun kom som en rakett!

Lene Gjerde Sætren har tre gutter, og de skulle i utgangspunktet få ei lita søster sjuende januar. Slik gikk det derimot ikke, for vesle Lilly hadde det travelt med å komme til verden, skriver Firda.no.

Og bursdagsdatoen må hun dele med storebroren Kristoffer, som fylte 10 år i går.

Var nødt til å stoppe i Erdal
Klokka 01.40 natt til julaften, ble Lena Gjerde Sætren henta med ambulanse hjemme i Svelgen. En liten time seinere ble Lilly født i en busslomme i Erdal, som ligger åtte kilometer fra Førde Sentralsjukehus.

- Vi var nødt til å stoppe har jeg hørt, ler mamma Lene Gjerde Sætren. Selv var hun mest opptatt av å føde, men konstaterer at stedet der fødselen skjedde ikke var helt ideelt.

- Men det var ikke annet å gjøre, hun kom som en rakett, sier Sætren.

Hun har bare lovord å si om ambulansepersonellet og jordmora som møtte ambulansen for å ta imot Lilly, og hun er svært takknemmelig for jobben de gjorde.

Storebror Kristoffer veit alt om denne bursdagsdatoen
Lilly var 3430 gram og 50 cm når hun kom til verden på selveste julaften. Og hun er ikke den eneste i familien med denne spesielle fødselsdatoen. Kristoffer fylte nemlig 10 år samme dag som han fikk ei søster. Noe han har gleda seg til lenge, og han veit alt om det å ha bursdag på julaftan.

- Det er både kjekt og kjedelig å ha bursdag denne dagen. Jeg får dobbelt så mange gaver som de andre, men samtidig får jeg jo bare gaver en gang i året, sier Kristoffer.

- Han bruker å få bursdagsgavene på morgenen i senga, til stor misunnelse fra brødrene på tre og seks år. Og så får han julegavene på kvelden ilag med resten av familien, forteller Lena Gjerde Sætren. Hun var ikke forberedt på å få enda et familiemedlem som må gjennom samme ritual.

En perfekt jule- og bursdagsgave
- Vi ville jo vente til over nyttår, men dette er jo en helt perfekt julegave. Hun er jo så flott og velskapt, fortelerl ei stolt mor. Men hun innrømmer at det er litt spesielt å tilbringe deler av jula på sjukehuset, og gleder seg til å kunne reise hjem om et par dager til ektemannen som ligger hjemme i Svelgen med influensa. Og ikke minst gleder hun seg til å vise fram de to minste sønnene den vesle søstra de har fått.

Lena Gjerde Sætren jobber til vanlig i barnehage og er veldig glad i barn. Men nå er det full stopp på hjemmebane.

- Nå er familien fullkommen, eller hva Kristoffer? Sønnen nikker, og han gleder seg til å få vesle Lilly hjem.

Denne saken er opprinnelig på nynorsk - les den her!

Les andre saker fra avisen Firda her.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene