RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FOE bekrefter ONGC-avtale

Sist oppdatert:
Fred. Olsen Energy bekrefter mandag omsider at selskapet har fått kontrakt med det statlige indiske oljeselskapet ONGC. Dette er den andre store avtalen FOE får i løpet av få dager
Det er datterselskpaet Dolphin Drilling som har mottatt bekreftelse på en treårig kontrakt med indiske Oil and Natural Gas Corp. (ONGC) til en bruttoverdi på 386 millioner dollar.

Riggandelen av kontrakten utgjør på normalisert basis omtrent 50 prosent av brutto kontraktsverdi, ifølge selskapet. Det er den halvt nedsenkbare riggen Belford Dolphin som skal operere for ONGC.

- Oppstart er forventet innen utgangen av 2003 og vil omfatte boring på vanndyp opptil 3.000 meter, heter det i en melding fra selskapet.

Det gikk sist uke rykter om at FOE hadde mottatt kontrakten fra ONGC. Den indiske næringsslivsavisen The Economic Times skrev allerede lørdag for 9 dager siden at tildeling av kontrakter hadde skjedd og at FOE og Transocean var vinnerne.

- Vi har lest det samme, men har ikke fått noe formelt fra ONGC, så vi lever videre i håpet, sa konsernsjef Helge Haakonsen i FOE til iMarkedet sist mandag.

Selskapet har siden da avventet en formell beskjed fra ONGC.

Fredag sist uke meldte FOE om tildeling av to borekontrakter fra det statseide mexicanske oljeselskapet PEMEX. Verdien av denne kontrakten er 126 millioner dollar. selskapet har dermed hanket inn kontrakter til en verdi av godt over 2 milliarder kroner på få dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere