*Nettavisen* Nyheter.

Fogh: Militært alternativ finnes fortsatt i Syria

Brussel (NTB): Uansett hva som skjer i FNs sikkerhetsråd, kommer «det militære alternativet» i Syria fortsatt til å finnes, mener NATO-sjef Anders Fogh Rasmussen.

- Den gode nyheten er at USA og Russland for første gang i denne grusomme krisen har nådd en enighet som danner rammeverket for ødeleggelse av kjemiske våpen i Syria. Det er et stort skritt fremover, sa Fogh Rasmussen i Brussel torsdag.

- Det gjenstår å se hvordan Sikkerhetsrådets resolusjon vil se ut. Men jeg mener det er grunnleggende for å holde momentum i den diplomatiske og politiske prosessen at det militære alternativet fortsatt er på bordet, fremholdt han.

Og uansett hva utfallet av Sikkerhetsrådets diskusjoner blir, mener NATO-sjefen at dette alternativet fortsatt kommer til å finnes.

Landene i FNs sikkerhetsråd forhandler nå om en resolusjon som skal støtte oppunder den russisk-amerikanske avtalen om Syrias kjemiske våpen. Forhandlingene har vist seg å være svært vanskelige ettersom USA, Frankrike og Storbritannia ønsker en resolusjon som åpner for et militært angrep hvis Syria ikke holder seg til planen. Russland, som er blant rådets vetomakter, er sterkt imot dette og har allerede lovet regimet i Damaskus at en slik resolusjon er uaktuell. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.