RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fokus Bank leverer solide tall

Oslo (NTB): Fokus Bank leverer i første kvartal et resultat på 531 millioner kroner før skatt. I løpet av året skifter banken navn.

Kvartalsresultatet er en økning fra 330 millioner kroner i første kvartal 2011 skyldes primært økte renteinntekter, økte handelsinntekter og god kostnadskontroll, skriver banken i en pressemelding torsdag.

- Det er betryggende å se at vi i et urolig marked evner å løfte resultatet i alle kundesegment, sier Trond F. Mellingsæter, administrerende direktør i Fokus Bank.

Fokus Bank har økt sine renteinntekter fra 697 til 790 millioner kroner som følge av økt forretningsvolum og endrede pengemarkedsrenter. Utlånsvolumet steg med 7 prosent til 180 milliarder kroner.

Danske Bank, som eier Fokus Bank, varsler torsdag at alle konsernets banker vil få samme navn - Danske Bank. Fokus Bank i Norge vil med det skifte navn mot slutten av året.

- I Norge vil merkenavnet Danske Bank synliggjøre vår internasjonale kompetanse. Dette vil bidra til at vi kan drive omfattende merkevarebygging på tvers av landene. Det vil forenkler produkt- og konseptutvikling og det vil tydeliggjøre at vi har konsernets størrelse, soliditet og seriøsitet i ryggen, sier Trond F. Mellingsæter i Fokus Bank. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere