RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fokus på omdømme

Sist oppdatert:
Norsk fotballs omdømme blir avgjørende for å nå ambisjonene om ytterligere økonomisk vekst. Det er en av konklusjonene i NTFs omdømmeundersøkelse.

Resultater fra undersøkelsen ble presentert under kick off seminaret på Lillestrøm torsdag.

NTF jobbet ut fra målsettingen om at fotball skal være den idrettsgrenen i Norge som er trendsetter og premisslegger og fotballen har et betydelig samfunnsansvar.

- Vi er en stor aktør i det norske samfunnet, og da er det på sin plass å være opptatt av omdømmet, sier prosjektleder Arne Knoph i NTF.

Klubbene spurt

Landets 30 toppklubber fikk tidligere i år tilsendt et hypoteseskjema. Målet er å få synliggjort hvor fotballens egne folk mener "skoen trykker" - og hvor man ser de største mulighetene til både å styrke og få frem toppfotballens positive samfunnsposisjon. Nå foreligger noen delkonkonklusjoner.

98 prosent av de spurte i klubbene svarte at omdømmet blir viktigere og viktigere for norsk fotballs utvikling. 100 prosent svarte at det blir vanskelig å skape ytterligere økonomisk vekst uten et sterkt omdømme.

Samfunnsansvar

Fotballens størrelse er like unik som mediefokuset på toppfotballen er det. Begge deler er noe som både forplikter og gir muligheter.

66 prosent av de spurte i undersøkelsen svarte helt enig på spørsmål om de er enig i at fotballen har et sterkt samfunnsansvar.

Noe overraskende svarte 25 prosent at det er viktigere å nå sosial mål enn å innfri sportslige mål.

Mollekleiv og Idrettshøgskolen

NTF-styremedlem og eks-Vålerenga-formann Sven Mollekleiv, bruker sin erfaring fra blant annet Røde Kors og Det norske Veritas, når han sammen med direktør Niels Røine sitter i styringsgruppen for prosjektet.

Den første fasen som nå gjøres handler både om en bevisstgjøring i klubbene - og om å få frem viktige punkter til en mer omfattende og vitenskapelig analyse - der eksterne aktører vil bli trukket inn i arbeidet. Norges Idrettshøgskole er aktuell.

Ikke kjedelige

Også Norges Fotballforbund er positive til å bidra i prosjektet - som naturlig nok skjer i tett samarbeid med klubbene. NTF er da også klare på at det ikke handler om noe «omdømmetyranni» eller kjedeliggjøring av toppfotballen.

- Nei, vi blir definitivt ikke kjedeligere. Fotballen skal absolutt være åpen og romslig, men vi skal og ha en viss saklighet hos fargeklattene, sier styreleder Ernst Ravnaas i Norske Toppfotball.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere