*Nettavisen* Nyheter.

Føler datterens kyss igjen

Foto: abc / Splash News (abc / Splash News)

Dallas Wiens er den første personen som har fått full ansiktstransplantasjon.

09.05.11 18:06

(SIDE2:) - Det er en fantastisk følelse å kunne kjenne at hun kysser meg. I to og et halvt år har jeg ikke hatt følelser i ansiktet i det hele tatt, sier Dallas Wiens.

Mandag viste han fram sitt nye ansikt på TV-programmet «Good Morning America». Den 25 år gamle mannen fra Texas er den første i USA som har fått full ansiktstransplantasjon, skriver DailyMail.

Arbeidsulykke
Side3 har tidligere fortalt historien om Wiens. Han har bakgrunn som bygningsarbeider, og ble i 2008 utsatt for en ulykke da han skulle reparere et kirkevindu. Heiskurven han sto i kom bort i en kraftlinje. Den elektriske spenningen brente bort store deler av ansiktet hans, nesen, leppene, øynene og øyebryn.

I dag snakket Wiens om den krevende operasjonen som har erstattet nese, lepper og hud, i tillegg til muskler og nerver slik at han har følelser i ansiktet. I seks uker etter operasjonen har han vært innlagt ved «Brigham and Women’s Hospital» i Boston. 30 leger og sykepleiere jobbet i 15 timer med det omfattende inngrepet. Legene opplyser at de ikke har klart å få tilbake Wiens opprinnelige utseende, men sier at han har fått både følelser og luktesans igjen.

- Det indre som teller
Wiens innrømmer at han ikke ville gjennomført inngrepet hvis ikke det var for datteren Scarlett på to år.

- Hvis ikke det var for datteren min kunne jeg levd videre slik jeg var, helt uten problemer. Men jeg orket ikke tanken på at hun skulle vokse opp og få spørsmål om hvorfor faren hennes ser annerledes ut.

Wiens sier også at tross det som skjedde med ham, så har det kommet noe godt ut av ulykken.

- Familien min har tettere bånd nå. Jeg er blitt en bedre person, og en bedre far, sier han og fortsetter:

- Det nye ansiktet mitt viser ikke hvem jeg er. Det gjorde ikke det gamle heller. Det er det indre som teller, og hvem du viser verden at du er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.