Gå til sidens hovedinnhold

- Føler oss "lost"!

15. april går søknadsfristen for Universitetet i Oslo ut. - Det er så stort her! mener Christine Kaasa (18) og Maria Mølmen (19).

Blindern: Torsdag 9. mars inviterte Universitetet i Oslo (UiO) til Åpen dag, hvor potensielle studenter fikk en liten smakebit på hvordan det er å studere ved UiO og hvilke muligheter som finnes.
- Elevene kommer fra hele østlandsområdet og går i 1., 2. og 3. klasse. På Blindern får de oppleve utdanningsmesse og forelesninger. Dessuten får de muligheten til å stifte bekjentskap med noen av de utenomfaglige studentaktivitetene som finnes i massevis her på UiO, forteller informasjonsrådgiver ved universitetet, Julie Øybo.
Og de mange tusen fremmøtte var tydelig imponert over hva universitetet hadde å tilby - både faglig og sosialt sett.
- Det er mye større her enn vi hadde trodd. Vi føler oss nesten litt "lost" her! Det er så mange bygninger, men de er overraskende fine, mener venninnene Christine Kaasa (18) og Maria Mølmen (19), som går siste året på Kristelig Gymnasium.
- Så blir det Blindern til neste år?
- Nei, jeg skal på folkehøgskole. Man trenger et "friår", eller kanskje to, smiler Mølmen.
Kaasa er enig.
- Jeg vil også på folkehøgskole, også kunne jeg godt tenke meg å reise litt.
Mens Mølmen er usikker på hva hun vil bli når hun blir "stor", har Kaasa planene klare.
- Jeg vil studere ernæringsfysiologi. Jeg har tenkt litt på det før, men det ble bekreftet her i dag på Åpen dag. Men jeg vet ikke hvor gode karakterer jeg behøver for å komme inn.
- Hva er det viktigste for dere når dere skal velge studiested?
- For meg er miljøet veldig viktig. Miljøet virker veldig bra her, sier Mølmen.
Kaasa er opptatt av studiestedets beliggenhet.
- Blindern ligger fint til. Det er nære Majorstuen og dessuten lett å komme seg hit med t-banen.
Søknad om opptak til bachelorprogrammer, årsenheter, femårige masterprogrammer og andre studieprogrammer på lavere grad gjøres gjennom Samordna opptak innen 15. april.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test