*Nettavisen* Nyheter.

Føler seg lurt av svart snekker

Foto: (Jarlsberg Avis)

- Vi betalte mellom 70.000 og 80.000 kroner uten kvittering og lånte vedkommende 26.000 kroner i tillegg.

26.11.10 12:28

- Nå føler vi oss lurt av den svarte snekkeren, sier ekteparet Anne Lise og Yngvar Døvle til Jarlsberg Avis.

Ekteparet kjøpte i sin tid en terrasseleilighet i Holmestrand som trengte oppussing. Via et kort de fant på H-Bygg kom de i kontakt med en håndverker som tilbød sine tjenester.

Svart betaling

- Han pusset opp og fikk til slutt betalt mellom 70.000 og 80.000 kroner – alt skulle han ha kontant, sier ekteparet, som er svært bevisst på at de dermed også innrømmer at de kan ha betalt for svarte tjenester.

- Men mannen var sjarmerende og veldig hjelpsom. Han gjorde ikke bare det han ble bedt om. Til slutt følte vi at vi kunne stole hundre prosent på vedkommende, sier paret.

Ba om lån

- Han gjorde jobben og fikk betalt, men vi fikk aldri noen kvittering. Senere kom han og ba om et korttidslån på 3.000 kroner til en konfirmasjon i mai. Det fikk han som et vennskapelig lån. Senere fikk han låne 23.000 kroner til en bil. Pengene skulle vi få tilbake i rater. Senere har vi ikke hørt noe. Han svarer ikke på telefonen, og svarer han, ønsker han oss bare en god dag, sier ekteparet.

Nekter for alt
Jarlsberg har lagt fram ekteparets påstander for håndverkeren, men han nekter blankt for alt sammen – til å begynne med. – Dette er bar tull.

- Men da vi vel få se gjenparter av regningene du har sendt?

- Det har ikke Jarlsberg noe med, svarte mannen i første omgang, men senere sender han et brev med kopier av to fakturaer for utført arbeid på til sammen om lag 19.000 kroner.

- Bare tull - dette må være fabrikkert, sier Døvle som hevder at ekteparet aldri har fått noen faktura. – Alt ble betalt uten at vi fikk kvittering, dumme som vi var. Vi krevde heller ingen kvittering for lånene, fordi vi stolte på mannen, sier de to.

Vil betale tilbake
Etter flere omganger med håndverkeren skriver han i et brev til Jarlsberg at han trodde Døvle hjalp ham i en tung tid og at “det var en gave”. Han henviser også til at han fikk en mengde utstyr av Døvles.

- Men for å få slutt på saken er jeg villig til å betale tilbake halvparten av summen, men da må Døvle ta kontakt med meg og ikke gå gjennom media, så skal vi nok få løst saken, skriver han.

Ingen anbefaling
- At håndverkerens kort ble funnet hos oss er ingen anbefaling, sier Lise Hansen ved H-bygg. – Vi har fjernet alle kort fra denne håndverkeren, men av en eller annen grunn dukket de opp igjen, sier hun.

Hansen bekrefter at ekteparet har handlet hos H-bygg og samtidig i ettertid etterlyst håndverkeren fordi han ikke var å få tak i.

Les flere saker i Jarlberg Avis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.