Gå til sidens hovedinnhold

Føler seg sviktet av Trump og patriotene: - Jeg kjøpte en løgn, og jeg angrer på alt

- Ingen av patriotene står opp for meg.

NEW YORK (Nettavisen): Det sier Jenna Ryan, den etter hvert berømte eiendomsmegleren som tok en privat jetfly til Washington og ulovlig tok seg inn Kongressen, en hendelse som nå danner grunnlaget for riksrettssaken mot Donald Trump.

I et intervju med Washington Post sier Ryan at hun nå føler seg sviktet av både presidenten og patriotene som hun trodde på, da hun dro til Washington for å protestere.

- Det er pinlig

- Jeg kjøpte meg inn i en løgn, og løgnen er løgnen, og det er pinlig, Jeg angrer på alt, ser Ryan til Washington Post.

Les også: - Tror ikke Trump blir dømt

Eiendomsmegleren fra Texas ble kjent i USA da hun i forbindelse med stormingen av kongressen, hadde lagt ut bilder av seg selv og vennen som tok et privat jetfly til Washington for protestere.

Under selve stormingen av Kongressen la hun også ut flere bilder av seg selv på Twitter, i tillegg til at hun ble fanget opp av kamera når hun tok seg inn i selve kongressbygningen.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

På et av bildene Ryan la ut å Twitter, og som hun nå har slettet, står hun utenfor kongressen ved en vindu som er knust.

- Et vindu ved Kongressen. Og hvis mediene ikke slutter å lyve om oss, kommer vi etter studioene deres, skrev Ryan på Twitter.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

- En av de beste dagene i mitt liv

På Twitter la hun også ut meldinger om hvor stolt hun var for å delta i demonstrasjonene og stormingen.

- Vi stormet nettopp Capitol. Det var en av de beste dagene i mitt liv, skrev Ryan.

Se de sjokkerende videobildene av stormingen her:

Men nå har pipen derimot fått en annen lyd.

Kontaktet Trump for benådning

15. januar, ni dager etter selve stormingen, ble Ryan arrestert og siktet for to føderale forseelser, for bevisst å ha tatt seg inn i regjeringsbygning uten lov, og for ordensforstyrrelse.

Ryan skapte også overskrifter da det ble kjent at hun var en av dem som i ettertid tok kontakt med daværende president Donald Trump og ba om benådning for det hun hadde vært med på.

Men Trump fikk hun aldri noe svar av.

Riksrettssaken mot Trump direkte: – Angrepet ble utført for Donald Trump

Les også

CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Hevder hun ble påvirket av Trump

Ifølge Ryan var det Donald Trump som fikk henne og venner til å forlate hotellrommet i Washington og delta i den kontroversielle stormingen.

Til avisen sier Ryan at hun aldri hadde til hensikt å delta i stormingen, men at hun og vennene lot seg rive med da de satt på hotellrommet og så at Trump ba dem om å «kjempe som faen», skriver avisen.

Disse uttalelsene fra Donald Trump under talen foran Det Hvite hus 6. januar i år, er et viktig bevis i den pågående riksrettssaken mot Donald Trump.

Se Trumps uttalelse her:

- Ingen av patriotene står opp for meg

Til Washington Post sier Ryan at hun nå føler seg sviktet av alle patriotene.

- Ingen av patriotene står opp for meg. Jeg er en skikkelig skurk. Jeg var der nede basert på det presidenten min sa: «Stopp tyveriet». Nå ser jeg at det hele var over ingenting. Han dro oss bare ned der for å få et ego-boost. Jeg dro ned for å stille opp for ham, sier Ryan.

Les også

Sykepleier kommer med sjokkerende opplysninger om koronapasientenes siste tanker og ord før de dør

Washington Post har også gjort en gjennomgang av økonomien til de som nå er siktet etter stormingen. Den viser at rundt 60 prosent av de siktede hadde opplevd finansiell problemer som konkurser, tvangssalg, ubetalte skatt eller betydelig gjeld.

Jenna Ryan innrømmer overfor avisen at hun var en av dem som hadde finansielle problemer, og at hun etter hvert ble påvirket av medier på høyresiden og konspirasjonsteoriene fra QAnon.

Biden: - Tror noen vil endre oppfatning

Torsdag kveld fortsetter riksrettssaken mot Donald Trump i Senatet, der aktoratet skal fortsette med å argumentere for at han er skyldig i å ha oppildnet til opprør.

Les mer fra onsdagens gjennomgang her: Trump-riksrettssaken: Viste fram dramatisk Mike Pence-video

USAs president Joe Biden mener at bevisene som Demokratene legger fram i riksrettssaken mot Donald Trump, kan få noen republikanere til å endre oppfatning, skriver NTB.

Les også

Toppsjefen angrer bittert: - Verste avgjørelsen i mitt liv

– Jeg gjetter at noen vil endre oppfatning, sier Biden til pressen i Det hvite hus kort tid før Senatet samler seg til tredje dag i riksrettssaken.

Den republikanske strategen Karl Rove mener at Donald Trump neppe kommer til å bli kjent skyldig i riksrettssaken, skriver NTB.

Demokratene må overbevise 17 republikanske senatorer for å sikre at to tredeler av Senatets 100 medlemmer stemmer ja i skyldspørsmålet.

– Jeg tror at det til slutt ikke vil være 67 stemmer for å kjenne presidenten skyldig, sier Rove til Fox News torsdag.

Han føyer til at enhver republikaner som skal gjennom et valg i 2022 i et vanskelig distrikt eller en vanskelig delstat, trolig vil oppleve at videomaterialet blir brukt mot dem.

Riksrettssaken mot Trump direkte: – Angrepet ble utført for Donald Trump

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker