Gå til sidens hovedinnhold

Følg juletrafikken direkte

Nettavisen gir deg de siste meldingene om juleutfarten her.

OSLO (Nettavisen): Det er duket for en stor utfartshelg før jul. Hva skjer på veiene, på jernbanen, i luften og på landets fergesamband? Nettavisen følger utviklingen direkte.

- Det går kjempe bra. Ingen har meldt inn ulykker til oss og vi ser ingen store køer på Østlandet, sier Tomas Eriksen fra Veitrafikksentralen til Nettavisen fredag kveld.

Det ser derfor ut til at Veitrafikksentralen hadde rett i at det ble spredning i utfarten på Østlandet.

- Vi tror kanskje det blir en spredning i trafikken denne helgen, siden julaften kommer på tirsdag, sier vaktoperatør Pål Sundt Fredriksen ved Veitrafikksentralen til Nettavisen fredag formiddag.

Eriksen forteller at trafikken har en normal fredagsutfart, til og med litt mindre enn normalt ut fra Oslo.

Veitrafikksentralen regner med at mange har tatt seg fri mandag og at det også kan bli en utfartsdag.

Ut over kvelden fredag forventer de at trafikken holder seg normalt.

Fylt opp togene
NSB kan vise til at også togtrafikken går fint.

- Det går kjempe fint. Togene går som de skal og er i rute, men vi ser at mange er på vei hjem til jul i dag, sier Gina Scholtz, pressekontakt i NSB, til Nettavisen fredag ettermiddag.

Togselskapet har satt opp 24.000 ekstre seter for å være forberedt på juleutfarten. Ifølge Scholtz begynner setene å fylle seg godt opp for julen.

- Setene er så og si fylt opp i dag da. Togtrafikken har gått fint fordi julaften havner på en tirsdag i år, og vi ser at mange reiser i helgen og på mandag, sier Scholtz.

Noen ulykker
Selv om det er god flyt i trafikken har det oppstått noen ulykker. I sør preges biltrafikken av glatt føre.

I Vennesla i Vest-Agder ble en eldre kvinne påkjørt i et lyskryss, skriver Fædrelandsvennen. Hun ble slept om lag fem meter bortover under veien, før hun ble liggende fastklemt. Nå skal hun å kommet seg løs og hun er ikke livstruende skadd.

På E6 ved Setså mellom Rognan og Fauske omkom en mann etter å ha at en isklump raste ned fra fjellsiden og rett inn i kupeen.

På E18 var fire biler innblandet i to ultykker ved Gjerstad i Aust-Agder. Flere biler snurret på det glatte føret, men det er kun snakk om lettere personskader, skriver NTB.

Saken fortsetter under bildet.

Ta det med ro
Veidirektør Terje Moe Gustavsen har uttrykt bekymring for de mange ulykkene som skjer i juletrafikken og har igjen bedt veifarende være forsiktige og ta det med ro.

- Det er gode råd. Tilpass farten etter forholdene, ikke stress og sørg for at både passasjerer og last er godt sikret, sier Sundt Fredriksen til Nettavisen.

De siste fem årene har det i snitt vært 120 alvorlige trafikkulykker med fem drepte fra lillejulaften til 2. nyttårsdag, ifølge Statens vegvesen.

Les også: Varsler mild, våt og vindfull jul

Se alle trafikkmeldinger fra Statens vegvesen her

- Stor trafikk på vegene betyr økt risiko for trafikkulykker. Ofte er det også krevende vei- og værforhold i denne perioden. Her har vi alle som ferdes på veiene et felles ansvar for å redusere risikoen for at noe skal skje, er oppfordringen fra vegdirektør Terje Moe Gustavsen ifølge vegvesen.no.

Se trafikkmeldinger fra Jernbaneverket her

- Som en helt vanlig fredag
På Oslo lufthavn Gardermoen (OSL) meldes det om bra trafikkflyt fredag ettermiddag.

- Vi har bra med trafikk i dag, men vi har en veldig bra punktlighet, sier medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved OSL til Nettavisen klokken 12.30.

Andersen opplyser at det er 70.000 personer som skal reise fra flyplassen fredag.

- Det er som en helt vanlig fredag, men forskjellen er at det er juletrafikk og folk reiser med litt mer bagasje, sier han.

Men foreløpig går altså trafikken bra, og det meldes om lite køer i sikkerhetskontrollen.

Se avganger og ankomster ved Oslo lufthavn Gardermoen her

Rørosbanen åpner igjen
Rørosbanen kunne åpne igjen mellom Røros og Støren fredag formiddag etter å ha vært stengt i fem timer. Banen ble stengt etter at et tog kjørte på en stein som lå i sporet.

Snøscooter kolliderte på E6
En beruset snøscooterkjører kolliderte med tilhengeren på en personbil på E6 nord for Narvik. Mannen forsøkte å flykte fra stedet til fots, melder NTB.

Snøscooteren kjørte langs E6 ved Bjerkvik og kolliderte med en tilhenger på en motgående personbil, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt.

Det ble store skader på snøscooteren, og føreren forsøkte å løpe fra stedet. Han ble imidlertid innhentet av personene han hadde kjørt på.

DIREKTE: Følg vår trafikkblogg for de siste oppdateringene her

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken