Gå til sidens hovedinnhold

Følg påsketrafikken på veiene

Påskeutfarten er i gang. Nettavisen viser deg hvor det pakker seg til.

Påskeutfarten er i gang. Vi viser deg hvor det pakker seg til.

Statens vegvesen forventer mest trafikk palmelørdag og 1. påskedag.

Tror mange velger sjøen
Avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen ber folk tilpasse farten etter forholdene og holde køen.

- Så blir det spennende å se hvor mange som reiser til fjells nå når påsken er sein og det er lite snø. Kanskje mange heller vil velge sjøen. Uansett blir det en stor trafikkøkning i påsken. Det blir tidvis kø, kork og kaos på de mest utsatte flaskehalsene. Men vi regner kanskje med en større spredning i tid og rom enn det som er vanlig, sa Ranes til Nettavisen tidligere denne uken.

Rådet hennes til bilistene er som følger:

- Ta det med ro, bruk hodet - og bilbelte.

Her står UP
Utrykningspolitiet vil være synlig til stede på veiene i hele påsken. Nytt av året er at UP er mer åpne om hvilke strekninger de vil prioritere med kontroller. Informasjonen legger de ut på sin nettside og Facebook. Her kan du blant annet lese at UP 20. april har storkontroll på E18 Svartskog i Oppegård og at det skjærtorsdag vil være kontrollaktivitet på E6 mot Svinesund.

Også veivesenet er forberedt på mye trafikk både på E6 mot Svinesund, E14 mot Storlien og E18 mot Töcksfors når nordmenn skal på harryhandel til Sverige, da spesielt skjærtorsdag.

Forvent fergekø
På en rekke fergestrekninger i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane forventes det køer. På flere av sambandene er det satt inn ekstraferje.

Sen påske gjør at veivesenet forventer bar veg og grei trafikkavvikling på fjellovergangene mellom øst og vest. Men blir det uvær i fjellet, kan det bli trøbbel.

Stengt E16-tunnel
På Østlandet forventer veivesenet at stengningen av Nes-tunnelen på E16 på Sollihøgda vil skape mest problemer med trafikkavviklingen. Strekningen er hovedferdselsåra for trafikken mot Hallingdalen, Valdres og over fjellet mot Bergen. Her er det omkjøring som går på fylkesvei 155 forbi tunnelen som kommer opp igjen på E16 ved Sundvollen.

HTML EMBED

Statens vegvesen henstiller til trafikantene som skal hjem 1. påskedag om å velge mer ukurante tider slik at de unngår å være i Hønefoss-området mellom klokka 13-20 denne søndagen. Det forventer også køproblemer ned mot Drammen på rv. 35, fylkesvei 283 og E134.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken